De Stijlfabrique.

De Stijlfabrique is opgericht door Mayke Uitman.
 

Op het Hout- en Meubileringscollege raakte ze bekend met de diversiteit aan materialen en leerde ze de basisprincipes van het inrichten. 

 

Op de Design Academie Artemis in Amsterdam, richting interieurarchitectuur & concept, leerde ze het visualiseren van trends en trendvoorspelling voor interieurconcepten.  Ze leerde alles over vorm, kleur, licht, materiaal, beleving aspecten, ruimte en interieurproducten. Het maakte van mij een expert in het verbeteren van leefomgevingen en het veraangenamen van de belevingswereld van de eindgebruiker.  

 

Bij een gerenommeerde designwinkel in Leiden heeft zij 13 jaar lang deze kennis in praktijk kunnen brengen, maar de behoefte om (nog) creatiever bezig te kunnen zijn met interieur, werd steeds groter, waardoor zij in 2016 gestart is met haar eigen bedrijf. Hierdoor is ze onafhankelijk geworden wat betreft collectie en kan ze zich meer toeleggen op het duurzaam inrichten. 

 

De grote diversiteit aan mensen die zij heeft mogen helpen met de inrichting van hun huis heeft haar veel mensenkennis en ervaring gegeven. Het lukt haar steeds weer om een huis tot een echt thuis te maken en de smaak van haar klant te vertalen naar een passend en verrassend interieur. Inmiddels doet zij dit samen met een team van professionals, die allemaal hun sporen, op het gebied van interieur, verdiend hebben.