De Stijlfabrique is opgericht door Mayke Uitman.

"Als heel klein meisje al, vond ik het geweldig om met interieur bezig te zijn. Destijds kwam het nog niet veel verder dan het inrichten van mijn eigen slaapkamer en het maken van tekeningen van interieurs.

 

Het Hout- en Meubileringscollege was voor mij dan ook een logische stap, en een geslaagde, zo bleek. Ik raakte bekend met de diversiteit aan materialen en leerde de basisprincipes van het inrichten. Van gordijnen naaien, het maken van een pen- en gat verbinding tot aan het leggen van marmoleum: ook de praktijk ontbrak bij deze opleiding niet.


Op de Design Academie Artemis in Amsterdam, richting interieurarchitectuur & concept, leerde ik het visualiseren van trends en trendvoorspelling voor interieurconcepten.  Ik leerde alles over vorm, kleur, licht, materiaal, belevings aspecten, ruimte en interieurproducten. Het maakte van mij een expert in het verbeteren van leefomgevingen en het veraangenamen van de belevingswereld van de eindgebruiker.  

 

Bij Bentveld Interieur in Leiden mocht ik 13 jaar alle kennis in praktijk brengen, maar de behoefte om (nog) creatiever bezig te kunnen zijn met interieur, werd steeds groter, waardoor ik in 2016 gestart ben met mijn eigen bedrijf. Hierdoor ben ik onafhankelijk geworden wat betreft collectie en kan ik meer meer toeleggen op het duurzaam inrichten. Want naast mensen blij maken en een goed gevoel geven over hun interieur, vind ik de zorg voor onze aarde nog veel belangrijker.

 

De grote diversiteit aan mensen die ik heb mogen helpen met de inrichting van hun huis heeft me heel veel mensenkennis en ervaring gegeven. Het lukt me steeds weer om een huis tot een echt thuis te maken en de smaak van mijn klant te vertalen naar een passend en verrassend interieur. Inmiddels doe ik dit met een team van hele fijne mensen om mij heen, die allemaal hun sporen verdiend hebben op het gebied van interieur ontwerpen"

Naast interieur hebben we nog een andere liefde, en dat is voor de natuur. 

Wij kunnen enorm genieten en gefascineerd raken door alles wat de natuur en de aarde ons te bieden heeft.

Helaas zorgen wij mensen niet zo goed voor onze aarde en dat raakt ons enorm.  Als we op deze manier doorgaan met het principe; 'kopen, gebruiken en weggooien' dan zijn onze natuurlijke hulpbronnen, straks volledig uitgeput. Nu al veroorzaakt de opwarming van de aarde schade aan ecosystemen en vallen er slachtoffers. Gletsjers smelten, poolijs verdwijnt, de zeespiegel stijgt en hevige droogten veroorzaken honger en oorlog.  

 

Wij vinden het de plicht van onze generatie om hier mee aan de slag te gaan. Gelukkig is bij veel mensen het bewustzijn al vergroot en gaan zij steeds meer op zoek naar producten die op een circulaire manier worden gemaakt, zoals in de natuur te zien is. Waarbij materialen worden hergebruikt en gerecycled.

We hebben ons als doel gesteld om zo veel mogelijk te werken met duurzame producten.

Zo zullen we de aarde zo min mogelijk te belasten. Of het nu gaat om de meubels, de verlichting of de verf die toegepast wordt, er is altijd een 'groen' alternatief.De Stijfabrique is een studio voor interieurontwerp, interieuradvies, interieurstyling, kleuradvies & lichtadvies.  Voor particulieren, bedrijven, kantoren en horeca. De stijlfabrique is gevestigd in Pijnacker,  maar is werkzaam in heel Nederland. Zo heeft De Stijlfabrique opdrachten gerealiseerd in Zoetermeer, Pijnacker, Den Haag, Voorburg,  Leidschendam, Rotterdam, Delft, Nootdorp en Berkel en Rodenrijs.